Vakantie wat nu?!

Help! Het is al weer een jaar geleden dat ik begonnen ben met het schrijven van mijn blogs! Ook toen was er die vakantiestress, waar velen last van hebben en waar men zich zeker in zal herkennen. Nu is het weer zomervakantie…

Werkende ouders hebben echt “last” van de vele vakanties die onze kinderen krijgen. Even voor de duidelijkheid: schoolgaande kinderen in Nederland hebben op jaarbasis 12 weken vakantie, en dat is meer dan de meeste werkende ouders hebben in een jaar. Het is zelfs meer dan de leraren.

 

Van alle weken die onze kinderen vrij zijn, wordt een deel opgevangen door de nanny. Onze nanny’s hebben wij voorzien van tips en tops waardoor er veel goede en nuttige ideeën uitgewisseld worden. De zomervakantie is amper begonnen en de “ik verveel me” tweets en berichtjes gaan, zoals ieder jaar, weer volop rond. Daarom deze lange lijst met maar liefst 25 dingen die je kunt doen in de vakantie, zodat niemand zich meer hoeft te vervelen. Er staan leuke dingen tussen, maar ook nuttige klusjes waar je nu eindelijk de tijd voor hebt. Enjoy!

 

 1. Confetti ijsblokjes maken.
 2. Nieuwe smoothie combinaties uitproberen.
 3. Samen een driegangen diner maken voor de ouders.
 4. Kanoën.
 5. Kamperen in de achtertuin.
 6. Hoelahoepen in het park.
 7. De kledingkast uitruimen.
 8. Schoolspullen kopen voor het nieuw schooljaar.
 9. Een watermeloen pizza maken.
 10. Skeeleren.
 11. Picknicken.
 12. Een hut bouwen, in de tuin of binnen.
 13. Bioscoop thuis of buiten huis.
 14. High tea of limonade.
 15. Een dagje naar het strand.
 16. Zwemmen.
 17. Naar het bos.
 18. De kinderboerderij.
 19. Naar een speeltuin gaan.
 20. Een fotoshoot houden.
 21. Waterfietsen.
 22. Tijdschriften of boeken ruilen.
 23. Zelf een pizza maken.
 24. Een groot watergevecht organiseren.
 25. En als je je echt heel erg verveelt, maak een stamboom van je familie.

 

Heb jij nog dingen om aan deze lijst toe te voegen?

Laat het in een reactie hieronder gerust weten!

Wendy Bakx-Sanner

Geen reacties

Type een bericht